2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Kurum İçi Yatay Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal, Kurumlar Arası Yatay Geçiş (Yurt İçi-Yurt Dışı) Ve Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kayıtlar 5-7 EYLÜL 2023 tarihlerinde ŞAHSEN yapılacaktır.

Öğrencilerin kayıt dilekçesi dışında herhangi bir belge getirmesine ihtiyaç yoktur.

Başvuru sırasında ders içeriği ve eğitim planını getirmemiş olan öğrenciler ders içeriklerini getirmelidirler.

Kayıt Dilekçeleri

YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar İçin Kayıt Dilekçesi-Kurumlar Arası Yatay Geçiş

YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar İçin Kayıt Dilekçesi-Kurum İçi Yatay Geçiş

YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar İçin Kayıt Dilekçesi-Çift Anadal

YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar İçin Kayıt Dilekçesi-Yan Dal

YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar İçin Kayıt Dilekçesi-Merkezi Yatay Geçiş

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Kurum İçi Yatay Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal, Kurumlar Arası Yatay Geçiş (Yurt İçi-Yurt Dışı) ve Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Hakkı Kazananların listesi aşağıda sunulmuştur.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Kurumlararası Yatay Geçiş Sonuç Listesi İçin Tıklayınız.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Kurum İçi Yatay Geçiş Yolu İle Kayıt Hakkı Kazananların Listesi İçin Tıklayınız.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Çift Anadal İle Kayıt Hakkı Kazananların Listesi İçin Tıklayınız.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yan Dal İle Kayıt Hakkı Kazananların Listesi İçin Tıklayınız.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Sonuç Listesi İçin Tıklayınız.

Kurumlar Arası İçin Puan Hesaplamaları Aşağıdaki Gibi Yapılmıştır.

Normalize Agno = Öğrenci Agnosu / YTÜ’deki En Yüksek Agno (4) X 100

Normalize Agno X 20 / 100 = Agno’dan Gelen Başarı Puanı

Normalize ÖSYM Puanı = Öğrencinin ÖSYM Puanı / YTÜ’nün İlgili Yıldaki En Yüksek Tavan Puanı X 100

Normalize ÖSYM Puanı X 80 / 100 = ÖSYM Puanından Gelen Başarı Puanı