Eğitim Fakültesi Edmodo ve Google Drive Uygulamalı Eğitimi

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Edmodo ve Google Drive Uygulamalı Eğitimi

Derslerinizde öğrencilerle kesintisiz iletişim kurmak, onlara ödev-proje göndermek, söz konusu projeleri organize bir şekilde toplamak ve notlandırmak, dersiniz için gerekli dosyaları iletmek, dersinizle ilgili duyurularını yapmak, dönem sonunda dersinizi sonraki dönem ve yıllarda kullanmak üzere arşivlemek  İSTER MİSİNİZ?

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nce  Edmodo ve Google Drive Uygulamalı Eğitimi verilmesi planlanmaktadır.

İçerik yönünden, her disiplinden eğitmene, internet ve Web 2.0 araçları aracılığıyla, öğrenme ve öğretme süreçlerini daha verimli hale getirmesine katkıda bulunacak öğretim teknolojilerinin derslere entegre edilmesini kapsayan söz konusu uygulamalı eğitim, fakültemizde görev yapan her eğitimciye açıktır. Bu bağlamda, söz konusu uygulamalı eğitime katılmaya isteklilerin aşağıdaki bağlantıdaki formu düzenlemesi gerekmektedir. Eğitimin, 3 Kasım Cuma günü 09:30-12:30 arası  C-203 no.lu sınıfta 25 katılımcı ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Katılımcıların, program bitiminde, eğitimin facebook’u olarak nitelendirilebilecek ücretsiz bir ÖYS olan Edmodo’yu ve yine ücretsiz olan (15gb’a kadar) Google Drive 'ı, etkin bir biçimde öğretme-öğrenme süreçlerine dahil edebilmesi amaçlanmaktadır.

Bu eğitim sonunda katılımcılar aşağıda listelenenlerle sınırlı olmasa da:

-          internette kendi sınıflarını oluşturabilir,

-          eğitim içeriğini ve planını sınıf takvimine ekleyebilir,

-          “ev ödevi” ve proje çalışmalarını öğrencilere internet üzerinden verebilir; tüm bunları yine edmodo üzerinden toplayabilir,

-          proje grupları oluşturabilir,

-          projelere ve ödevlere dönüt verebilir, notlandırma yapabilir, son teslim tarihi ekleyebilir,

-          ders içeriği ile ilgili sınavlar hazırlayabilir,

-          sınav, proje ve ödev notlarını öğrenci bazında yada toplu olarak görebilir,

-          notlandırmaları edmodo dışına aktarabilir,

-          google drive da hazırlayacakları tek bir ödevi tüm sınıfa, her bir öğrenci ödev üzerinde bireysel olarak çalışabilecek şekilde gönderebilir,

-          her formatta dosyayı ( pdf, word, ppt vb.) hiçbir kota olmaksızın öğrenci, küçük grup ya da tüm sınıfla paylaşabilir,

-          öğrencilerle toplu yada bireysel olarak mesajlaşabilir,

-          dersle igili tüm duyuruları yapabilir,

-          dönem bitiminde tüm açtığı sınıfları arşivleyebilir; gerektiğinde aktif hale getirebilir,

-          daha önce kullandığı ders materyallerini yeni açılacak sınıflarda kullanabilir,

-          ve dahası…

***Katılım durumunuz tarafınıza e-posta ile bildirilecektir.  Katılım için başvuru formuna tıklayarak formu doldurmanız gerekmektedir.

Başvuru formuna ulaşmak için lütfen burayı tıklayınız.