Farklı Üniversitelerde öğrenci olup YTÜ Eğitim Fakültesinden Öğretmenlik Uygulaması II Dersini Almak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine

Farklı Üniversitelerde öğrenci olup YTÜ Eğitim Fakültesinden Öğretmenlik Uygulaması II dersini almak isteyen öğrencilerin dikkatine,

22.03.2023 tarihli YÖK bilgilendirmesi:

“Yükseköğretim kurumlarımızdaki öğretmenlik programları, rehberlik ve psikolojik danışmanlık programı ile ilahiyat/islami ilimler programlarının son sınıf öğrencileri talepleri halinde bu derse halihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebilecek”tir.

Bu bilgilendirme gereği Öğretmenlik Uygulaması II dersini Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinden almak isteyen ve aşağıdaki şartlara sahip öğrencilerin istenen belgeleri Fakültemiz Öğrenci İşlerine 01.03.2023 Çarşamba günü saat 15:00’a kadar şahsen teslim etmesi gerekmektedir.

1. Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan veya birinci derece yakınları deprem bölgesindeki illerde ikamet edip deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan üniversitelerde kayıtlı olan öğrenciler;

İstenen Belgeler: Başvuru dilekçesi, e-devletten alınan öğrenci belgesi ve birinci dereceden yakınlarının deprem bölgesinde olduğunu ispatlayan belge (Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi)

1. Ikameti halihazırda İstanbul’da olan öğrenciler;

İstenen Belgeler: Başvuru dilekçesi, e-devletten alınan öğrenci belgesi ve e-devletten alınan ikametgâh belgesi çıktısı

Önemli Not:

1. Teslim edilen dilekçeler yukarıdaki öncelik sırasına göre değerlendirilecektir.
  2. Başvurular, Milli Eğitim Bakanlığının öğretim elemanı başına düşen öğrenci düzenlemesi uyarınca kabul edilecek ve sonuçlar fakültemiz internet sayfasında duyurulacaktır.

Ek: Dilekçe